Jubilæumsforestilling

Oplev helt ny dansk dramatik – 4 teaterstykker indenfor ca. 1½ time.

Det er menuen, når Brønderslev Amatør Scene fredag den 23. september kl. 19.00 inviterer til gratis jubilæumsforestilling med shortplays for at fejre Dansk Teaters 300 år.

Et shortplay er et teaterstykke med alt det indhold, et teaterstykke skal have, men spillet på blot 15 minutter.

– Det er super spændende at arbejde med, for man kan komme langt omkring i mange forskellige emner og teknikker, når man arbejder med så korte stykker, siger Pia Sindbæk fra BAS.

– Det er også spændende at se på – man kan jo i hvert fald ikke nå at komme til at kede sig, når hvert stykke ikke varer mere end et kvarter!

Shortplay-dagen hos Brønderslev Amatør Scene er et led i fejringen af Dansk Teaters 300 år. De danske amatørsceners landsorganisation DATS udskrev i november 2021 en forfatterkonkurrence i Shortplay i et forsøg på at fremme genren og få skabt noget spændende ny, dansk dramatik for at markere det store jubilæum for Dansk Teater.

Det lykkedes til fulde, der kom 99 bidrag til konkurrencen! Et kyndigt dommerpanel valgte 10 vinder-stykker, som de danske amatørscener nu har mulighed for at arbejde med.

Det er 4 af disse helt nye shortplays, som man kan opleve i BASaren, Brønderslev Amatør Scenes teatersal i Nørregade, nemlig:

JEG FÅR HUNDEN
Skilsmisse, jalousi, drama og diskussioner. Hvem skal have hvad, når en familie splittes op?

JEG GIVER SVAR I MORGEN
Når alle de dårlige samvittigheder tørner sammen i hjernen, bliver det endnu sværere at få tingene gjort.

I VIRKELIGHEDEN
Om hverdagens pres og stress og vasketøj – hvad man drømmer om og hvad man gør i virkeligheden.

VI VOKSER IKKE IND I HIMLEN
Om at være bedst, om at være først, om at have det største. Men hvad er det bedste?

– Alle er meget velkomne til at kigge forbi BAS og opleve de fire nye shortplays. I pausen byder vi på et lille glas, så vi sammen kan fejre Dansk Teaters 300 år.

– Vi håber på rigtigt mange gæster, for det er nu engang sjovest at spille teater, når der er nogen, som kigger på. Det er selvfølgelig ganske gratis at komme i teatret hos os denne dag.